כבר שנים רבות שהמהפכות החברתיות תפסו את הכותרות ואת מוקד העניינים ברמה עולמית ולאו דווקא ארצית בישראל. תוך כך, חוקרים רבים בתחום מדעי המדינה מבקשים לחקור לעומק יותר את הנושא גם על מנת לדעת כיצד להשפיע לטובה על העולם, וגם על מנת להשתלב בתפקידים בכירים בתחום על מנת לעסוק בתחום של היחסים בין המדינות ובתהליכים שיכולים לשנות את התנהלות החברה של היום. התואר השלישי מתמקד בדיוק בנושאים אלו ומכין את החוקרים לחיים שאחרי הדוקטורט להשתלבות בתחום.
תוכנית הלימוד:
לימוד לתואר שלישי במדעי המדינה נע לרוב בין 4 ל5 שנים כאשר בשנה הראשונה מתמקדים במחקר, לומדים בקורסים עיוניים ומשתתפים סדנאות. בשנה השניה, לרוב, עבודת המחקר נכתבת באמצעות ליווי מנחה וישנם אף תלמידי מחקר המקבלים אופציה לקבלת מלגה ובמת פרסום של ספרים ומאמרים בתחום בהתאם להתקדמותם. המרכז הלימודי izieng מאפשר לכם לימודי תואר שלישי במסלולים מסוימים, בליווי אישי ומקצועי בנוסף לליווי האקדמי ותוך חיזוק כישורי השפה האנגלית כך שתסיימו את התואר עם אנגלית ברמה גבוהה ומוכנים לעולם האקדמי שנמצא מחוץ לכותלי הקמפוס.
למי מתאים ללמוד תואר במדעי המדינה?
הלימוד מתאים לחוקרים המבקשים להעמיק את המחקר שלהם בתחומי ממשל, מדיניות ציבורית, ביטחון, יחסים בינלאומיים, דיפלומטיה ועוד נושאים הנלווים לתחום זה. הלימוד מאפשר יצירת שיתופי פעולה עם חוקרים רבים ברחבי העולם ולהשתתף בדיונים אקדמיים המפתחים את יכולות המחקר ומאפשרים חשיבה יצירתית וחדה יותר להתמודדות עם האתגרים האקטואליים.
שאלות – תשובות
מהו המוקד העיקרי של דוקטורט במדעי המדינה?
המיקוד העיקרי הוא לפתח הבנה מעמיקה של תיאוריות פוליטיות, מערכות ממשלתיות, מדיניות ציבורית, התנהגות פוליטית והשפעתן על חברות ברחבי העולם.
כמה זמן בדרך כלל לוקח להשלים דוקטורט במדעי המדינה?
הלימוד בדרך כלל לוקח 4 עד 6 שנים תלוי במוסד, קצב המחקר של החוקרים ומורכבות עבודת הדוקטורט.
מהם מסלולי הקריירה הנפוצים לבוגרי דוקטורט במדעי המדינה?
בוגרי התואר מוצאים עצמם בתפקידים בכירים בקריירה אקדמית, במוסדות הממשלה בארגונים פרטיים ואף בתקשורת ובמדיה.
האם צריך ניסיון בתחום כדי להתקבל לתוכנית דוקטורט במדעי המדינה?
לא חובה, אך ניסיון עבודה רלוונטי יכול לשפר את הרושם ואת הקבלה לתכנית, לספק תובנות מעשיות והבנה מעמיקה יותר של מערכות וסוגיות פוליטיות ולאפשר מסע פחות מאתגר במהלך התואר השלישי.